svētdiena, 2013. gada 1. septembris

Sejas maskas ar želatīnu


Foto: natural-medicine.ru

Šodien mēs parunāsim par to, kādu labumu želatīns var sniegt mūsu sejas ādai. Želatīnu mūsdienās bieži izmanto kosmetoloģi, to izmanto matu kopšanā, sejas kopšanā kā arī nagu kopšanā. Pateicoties tam, ka želatīns ir ļoti bagāts ar kolagēnu, kas tik ļoti ir nepieciešams mūsu matiem, ādai un nagiem. Kolagēna molekulas ir spējīgas dziļi iekļūt ādā. Tamdēļ želatīna sejas un ķermeņa maskas, mājas apstākļos, sniegs jums nepārspējamu atjauninošu efektu, tas padarīs mūsu ādu stingrāku un elastīgāku. Ja lieto želatīna sejas masku bieži, tad redzami samazināsies sejas krunciņas, āda kļūst tvirtāka, uzlabojas sejas ādas krāsa. Lietojot želatīnu matu maskas, mati sāk skaisti spīdēt, tie kļūst stingrāki un biezāki. Lietojot želatīnu nagu kopšanā, tas nostiprina nagus, neļauj tiem šķelties.

Kamdēļ noveco mūsu āda? Viena no lielākajam problēmām ir kolagēna trūkums, jo tas ir atbildīgs par ādas tvirtumu un elastīgumu. Ar laiku mūsu organisms pārstāj to ražot pietiekamā daudzumā, tas arī noved līdz paātrinātai ādas novecošanai. Tā kā parastais želatīns arī skaitās kolagēns, tas ļoti labi cīnās ar ādas novecošanas problēmām. Želatīns efektīvi savelk sejas ādu, izlīdzina krunciņas kā arī mīkstina un nedaudz balina sejas ādu, kas noderēs tiem , kuriem uz sejas ir parādījušies pigmentācijas plankumi. Želatīna sejas maskas mājas apstākļos ir ļoti viegli pagatavot. 

Kā to pagatavot?

Želatīnam jābūt bez krāsvielām un sintētiskām piedevām. Želatīnu sajaucam ar ūdeni, bet ne karstu, proporcijas būs norādītas receptē. Ļaujam tam uzbriest. Kad želatīns būs uzbriedis, tad liekam to uz ūdens bāzes sildīties, līdz želatīns pilnīgi izkūst. Pēc tam varam pievienot pārejos ingredientus, ja tas būs norādīts receptē. Gatavu masku uzklājam uz sejas ādas, izņemot acu un lūpu rajonus.

Želatīna sejas maskas jātaisa reizi nedēļā, lai āda atgūtu iepriekšējo elastīgumu un stingrību.

Foto: arabio.ru

Želatīna sejas maska jebkuram ādas tipam

Lai pagatavotu šādu sejas masku, jāņem 1 tējkaroti želatīna un 5 tējkarotes silta ūdens. Uz ūdens bāzes uzsildām , kad želatīns būs izkusis, pievienojam 1 ēdamkaroti skāba piena vai paniņas un vienu šķipsniņu miltus. Pirms uzklājam uz sejas želatīna masku, sejas ādu vajadzētu attīrīt un uzklāt mitrinošu krēmu. Kad tas ir izdarīts, tad varam uzklāt želatīna sejas masku. Kad maska sāk sacietēt, centieties nekustēties, nerunāt un nekustināt sejas vaibstus. Paturam 10-15 minūtes. Mazgājam masku nost ar siltu ūdeni. Šī sejas maska dziļi attīrīs poras.


Želatīna sejas maska ar sulu vai pienu

Lai pagatavotu šādu sejas masku jāņem 1tējkaroti želatīna un 5 tējkarotes svaigas sulas (citrona, apelsīna, greipfrūta , mandarīna)un dārzeņu sulas(kāpostu, tomātu, gurķu) vai piens. Proporcijas var mainīt, var ņemt tikai augļu sulu vai tikai dārzeņu sulu, var jaukt, piemēram, 3 tējkarotes citrona sulas un 2 tējkarotes gurķu sulas utt. Ūdeni šajā receptē mēs neizmantojam, ūdens vietā ir sula vai piens. Ļaujam želatīnam uzbriest un uz ūdens bāzes, maisot, uzsildam līdz tas pilnībā izkūst. Kad želatīns izkūst, uzklājam uz sejas ar vates tamponu vai otiņu. Atstājam masku uz sejas 20 minūtes, pa to laiku cenšamies nekustināt sejas vaibstus, kamēr maska sastings. Pēc tam sejas masku skalojam nost ar siltu ūdeni. Pēc šādas maskas jūs uzreiz pamanīsiet, ka jūsu sejas āda ir kļuvusi daudz svaigāka, āda daudz tvirtāka un gludākā. Šāda želatīna sejas maska ar pienu - baro, sašaurina poras un savelk mūsu ādu.

Želatīna sejas maska pret melnām pīnēm (melnie punkti)

Lai pagatavotu šādu sejas masku, jāņem 1 tējkaroti želatīna un 5 tējkarotes ūdens. Uzbriedinām un uz ūdens bāzes izšķīdinam. Uzklājam uz sejas ādas pa vairākiem etapiem. Uzklājam, ļaujam sacietēt un klājam vēlreiz, tā vairākas reizes, lai mums sanāktu bieza maska. Centieties nekustināt sejas vaibstus, kamēr sejas maska kārtīgi sacietēs. Kad tā ir kārtīgi sacietējusi, tad ar nagu saķeriet maskas malu un lēnītēm velciet masku nost. Uz noņemtās sejas maskas jūs pamanīsiet mazus sīkus kunkulīšus no melniem punktiem. Pēc šādas maskas, sejas ādu vajadzētu apstrādāt ar losjonu un uzklāt sejas krēmu jūsu ādas tipam. Šāda sejas maska palīdzēs jums tikt vaļā no melniem punktiem un pīnēm uz sejas.


Foto: ralinda.ru
Želatīna-augļu sejas maska
Lai pagatavotu šādu sejas masku jums vajadzēs 1 tējkaroti želatīna un 5 tējkarotes ūdens. Uzbriedinam želatīnu un uz ūdens bāzes, maisot, izkausējam, līdz želatīns pilnīgi izkūst. Šādai masai klāt pievienojam 1 ēdamkaroti augļu biezeņa no jebkādiem augļiem un ogām. Varat paņemt banānu, tas der jebkuram ādas tipam, kā arī variet paņemt persikus, meloni, zemenes, kivi, avenes, hurmu, bumbieru, dzērvenes, vīnogas, citronu, apelsīnu, ābolu utt. Galvenais, neizmantot tos augļus vai ogas no kuriem jums ir alerģija. Paturiet 20-25 minūtes un noskalojiet ar siltu ūdeni. Šāda sejas maska atsvaidzinās jūsu sejas ādu un noņems noguruma pēdas. Šo masku var lietot gan uz sejas, kakla un dekoltē zonas.

Želatīna sejas maska taukainai ādai

Ja jums ir taukaina un jau vīstoša āda, jums lieliski noderēs šī želatīna sejas maskas recepte. Lai pagatavotu šādu sejas masku, jums vajadzēs 1 tējkaroti želatīna un 3 tējkarotes ūdens, ļaujiet želatīnam uzbriest un uz ūdens bāzes izkausējiet želatīnu, kamēr tas izkūst. Atsevišķā traukā sakuliet olu baltumu stingrās putās, tālāk turpinot kult olas baltumu pievienojiet klāt izkusušu želatīnu. Vēl kārtīgi visu sakuliet un uzklājiet vienmērīgā slānī šo masu uz sejas. Paturiet 20 minūtes , pa to laiku sejas maska sakaltīs, tamdēļ cenšaties nekustināt sejas vaibstus. Noskalojiet sejas masku ar siltu ūdeni. Pēc šādas sejas maskas pazūd taukainais sejas spīdums, sejas āda izlīdzinās, kļūst elastīgāka un maigāka.

Nav komentāru: