sestdiena, 2013. gada 16. novembris

Sejas kopšana ziemā - Ieteikumi.


Foto: zdravlady.ru
Ziemā sejas āda tiek pakļauta lielam stresam un sāk izskatīties neīpaši labi. Āda paliek sausa, sūrstoša, bāla un parādās apsārtums. Āda sāk izskatīties pelēcīga un nogurusi. Ļoti zema temperatūra, nokrišņi, vējš - tas viss ļoti kairina un padara sausu sejas ādu. Katrai sievietei ir jāatceras, lai izskatītos skaistai un jaunai, ziemas laikā sejas ādai ir nepieciešama intensīva kopšana. Rūpēties par sejas ādu ziemas laikā vajadzētu gan vīriešiem, gan sievietēm.


Daži ieteikumi sejas ādas kopšanā ziemas laikā:

·       Taukainas sejas ādas īpašniekiem iesakām pāriet un sākt lietot sejas ādas kopšanas līdzekļus, kas ir domāti normālai ādai.
·       Visas sejas maskas, iesakām taisīt biežāk nekā parasti: katru 2-3 dienu.
·       Noteikti jālieto speciālo sejas krēmu, kurš ir paredzēts tieši ziemas laikam ar aizsargājošām ādas funkcijām.
·       Nekādā gadījumā neatsakaties no mitrinošiem sejas krēmiem, bet tos ziemas laikā jālieto ar piesardzību. Ja uzklāsiet mitrinošu sejas krēmu pirms došanas ārā, tas vēl nebūs paguvis iesūkties un salā liekais mitrums uz sejas sasals, apsaldējot un bojājot sejas ādas virsējo kārtu. Rezultātā āda kļūs vēl sausāka un sāks lobīties. Mitrinošu sejas krēmu uz sejas jāuzklāj ne mazāk ka 2-3 stundas pirms došanās ārā. Lai krēms paspēj ādā iesūkties un nomierināt sejas ādu.

Foto: semjja.ru
·       Mitrināt ādu vajadzētu ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses. Dienā noteikti vajadzētu izdzert ap 3 litriem ūdens. Ja vēlaties skaistu mirdzošu sejas ādu, tad noteikti vajadzētu samazināt kafijas, tējas un gāzētu dzērienu lietošanu, jo tie  veicina šķidruma izvadīšanu no organisma.
·       Ziemas aukstajā laikā, barojošs sejas krēms ir neaizstājams līdzeklis sejas kopšanā. Tam ir ļoti svarīga loma: tas gan baro sejas ādu, gan  aizsarga ādu no nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Krēmu jāuzklāj uz sejas 1 stundu pirms došanas ārā, lai krēms paspēj iesūkties ādā.
·        Senos laikos mūsu vecvecmāmiņas, lai aizsargātu no sala sejas un roku ādu, lietoja cūku taukus, tos var iegādāties lielveikalos. Pirms došanas ārā plānā kārtā uzklāja uz sejas un roku ādas. Cūku tauki nesatur ūdeni, tamdēļ lieliski aizsargā ādu no nelabvēlīgas vēja iedarbības, palīdz izvairīties no apsaldēšanas un mitruma zuduma. Mūsdienās daudzi cilvēki ir atzinuši, ka dodoties slēpot, viņi izmanto seno tautas recepti jeb cūku taukus, sejas un roku aizsardzībai.
·       Ziemā sejas ādu ir ļoti rūpīgi jāattīra, jo tās virspusē šajā gadalaikā sakrājās ļoti daudz atmirušas šūnas. Īpaši tas attiecās uz sauso ādu, kura arī citos gadalaikos mēdz intensīvi lobīties. Te jums noderēs paštaisītais pīlings, tas var būt: brūnais cukurs, kafijas biezumi, medus vai kakao. Veikalā var iegādāties saudzējošus līdzekļus ādas attīrīšanai, sausai ādai vislabāk būtu izmantot sejas kopšanas līdzekļus uz putu bāzes.
·       Nav ieteicams ziemā aizrauties ar pūdera lietošanu, jo pūderis patiesībā nedaudz sausina ādu. Tamdēļ intensīvi lietojot pūderi ziemā, jūs varat nopietni kaitēt savai ādai, padarot to ļoti sausu.

Foto: youbetter.ru

·       Sākoties ziemas sezonai, vajadzētu nopietni pārskatīt savu dekoratīvo kosmētiku. Noteikti vajadzētu zināt, ka sejas krēmi iedalās vasaras un ziemas sezonām, tieši tapāt iedalās arī dekoratīvā kosmētika. Ne katra dekoratīvā kosmētika ir pielāgota ziemas sezonai. Ļoti nopietnu uzmanību ir jāpievērš tonālo krēmu un lūpu krāsu iegādei. Izvēloties tonālo krēmu pielūkojiet, lai tas saturētu vitamīnu E un būtu uz eļļas bāzes nevis uz ūdens bāzes.
·       Attiecībā uz lūpu krāsām ziemas laikā, labākais būtu atteikties no noturīgām lūpu krāsām, jo tās ļoti kaltē lūpas. Jūsu lupu krāsai ir jābūt barojošai ar taukainu struktūru. Būtu ieteicams, lai tās saturētu vitamīnus B un E, jo tie lieliski mitrina lūpas. Lūpu spīdumus arī būtu ieteicams izvēlēties ar barojošu formulu.

·       Ziemā izvēloties skropstu tušu, pievērsiet uzmanību laika apstākļiem. Ja ārā līst lietus vai intensīvi snieg, tad skropstu tušu vajadzētu izvēlēties ūdens noturīgu.

Pareiza sejas kopšana ziemas laikā- sejas barošana, mitrināšana, attīrīšana -, nodrošinās jūs ar veselīgu un skaistu sejas ādu.

Nav komentāru: